29 Mayıs 2008 Perşembe

e okul modülü

e okul Modülü Öğretmen kullanıcılarının Öğrenci Bilgilerini Düzenleme, Ders Notu Girişi ve bunun için gerekli olan e-okul Sınav/Proje Tarihi girişi gibi işlemlerine izin verecek şekilde düzenlenmiştir. Haftalık Ders Programı, Şube Ekle, Devamsızlık İşlemleri gibi e-okul ekranlarda yetki verilse dahi işlem yapamazlar. Bunun için Yönetici Modülünde Öğretmen Kullanıcıları tanımlanırken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması e-okul girilmelidir.

Bazı kurumlarımızın öğretmen kullanıcılarına TC Kimlik Kısıtlaması girmedikleri, öğretmenlerin Devamsızlık İşlemleri ekranında işlem yaptıkları duyumları alınmaktadır. Bu durum sakıncalıdır. TC Kimlik Kısıtlaması girilmemiş kullanıcılar kurum kullanıcısı e-okul yetkilerine sahip olacağından tüm şube ekranlarında işlem yapma yetkisine de sahip olmaktadırlar. Devamsızlık e-okul girişleri Kurum Kullanıcıları tarafından yapılmalıdır.

Öğretmen Kullanıcısı tanımlama için aşağıdaki kuralları uygulayınız:

a) Yönetici e-okul Modülü Güvenlik Grupları menüsünde ÖĞRETMEN grubu oluşturunuz.

b) ÖĞRETMEN Grubu yetkilerini e-okul belirleyiniz ve kaydediniz.

c) Yönetici Modülü Kullanıcı İşlemleri menüsünde öğretmen için herhangi bir takma isim ile kullanıcı tanımlayınız. Bu isim e okul Modülü içinde ülke çapında tek olmalıdır. Aynı isim 2 defa kullanılamaz. Bu kullanıcı adının sistemde var olduğu iletisi alırsanız, başka bir isim kullanınız.

d) Öğretmen için e-okul kullanıcı adı tanımlanırken dikkat edilecek husus, mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmesi gerektiğidir. Bu kısıtlama girilmediğinde e-okul öğretmen kullanıcısı tüm sınıfların verilerini girme, kaydetme ve değiştirme yetkilerine sahip olacaktır. Dolayısıyla veri güvenliği tehdit altında kalacaktır.

23 yorum:

10line dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sevecen dedi ki...

hayır ekleyemem

ramazan dedi ki...

ya bu veli bilgilendirme sistemi neden açılmıyor---- kardeşim çocuğun notlarına bakıcam açılmıyooo
nebiçim iş bu
lütfen biran önce gerekeni yapın yani veli bilgilendirmeyi açınn

dre4m dedi ki...

Bakın ramazan bey buradaki insanların e-okul ve meb ile alakası yoktur . Buradaki insanlar mebden bağımsızdır . E-okulun açılıp kapanması vs . bu insanların elinde değildir . Bu nedenle şikayetinizi Meb - E-okul a iletiniz . Sayqılarmla ...

10line dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
10line dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cano dedi ki...

mrb lütfen bekleyelim açılmasınıe-okulun sabırlı olalım

bir dost dedi ki...

daha önce çocuklar karne almadan 1 2 hafta önce heyecanlanırdı şimdi ise karne günü geldiğinde ne sevinç nede heyecan var içlerinde ben zaten çocuklara inanıyorum çocuğum bana doğru olan notunu söyler zaten söylemese bile öğretmeni va sonra karne var ama ben öğretmenine sormayı tercih etmem çünkü bir çocuk sadece noru düşük olursa anne ve babasına söylemez ama ben de gidip çocuğuma notunu 1 kere sorarım eğer notu düşük ise onunla konuşup notunu biraz daha çalışıp düzeltebileceğini söylerim
BENCE E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GEREKSİZ!

neyseo dedi ki...

11 haziranda açılması gerekiyor öyle gördüm kapandığı gün

fatosh dedi ki...

ya bu veli bilgilendirme sistemi hem bosuna hemde deil.kimsenin elinde olan bişy yok ya dusuk not alır ve uzulur ya da yuksek not alır ve sevinir.dusuk not aldıgı zaman herkes onu asagılar ve kuçumser oysaki yuksek not alsa bastacı edilir.bu yuzden herkez cocuğuna yardım etmek ister ama bir turlu notunu ogrenemez.bu yuzden bu e-okul veli bilgilendirme sistemi olusmus. mesela cocuğuna guveniosun ve o gun aşırı okuldan kaçıoo bunu bile oğrenebilceginiz bi site.bu yuzden kimse aşağılamasın e-okulu..

HİÇ BİRSEY BOSUNA DEİL!!!

cr8 dedi ki...

yaaa bu e-okul açılmadı 2 hafta önce açıktı?????????? lütfen bilen beni eklesin
hayaletadam35@hotmail.com

rumeysa dedi ki...

ya hayret bir şey ya insan notlara bakmak için e okulu koyuyorsunuz hemde açmıyorsunuz ozaman niye yaptınız kı

diLosH dedi ki...

Lütfenn acıLsın yaa bu nedır bencede ne biçim iş bu yaaa :(

merwoş dedi ki...

bakın gardaşlarım beni deli etmeyin şu siteyi açın artık kafama tak etti (kod adım _purki)

merwoş dedi ki...

slm ben merwe ya bu site neden açılmıyo heyacan bastı bize yeğnimin karne notlarını çok merak ediyoruz lütfen açın artık olmuyo böle aaaaaa herkese saygılar by

yunus emre dedi ki...

arkadaşlar e-okul çok güzel bir site amaaa SİTEYİ YAPIYOLAR SONRA GÜNCELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTE DİYİP KAPATIYOLAR NEDEN BÖYLE YAPIYOLAR OLMAZ Kİ BÖYLE. NOTLARIMI HACAYA SORUYORUM SÖYLEMİYO AÇACAKLARSA AÇSINLAR ALLAHALLA SİZE TAVSİYEM GECE BAKIN NOTLARINIZA ÇÜNKÜ NETTE AZ KİŞİ OLUYO DAHA HIZLI BAKARSINIZ EĞER AÇILIRSA TABİ Kİİİİİ LTFN ŞU SİTEYİ AÇSINLAR!!!!!!!!!!!!!!!

bayram dedi ki...

ARKADAŞLAR:Haziranın 11'inde açılacak dediler 11'i oldu açmadılar yalancımızısın

onur dedi ki...

hani e_okul 11 haziran 2008 tarihinde açılacaktı niye açmıyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeynep dedi ki...

11 haziranda e okulu açacaktınız. 12 haziran oldu. hala notlarımızı öğrenemiyoruz. herkesi kandırıyorsunuz

zeynep dedi ki...

11 haziranda e okul açılacak dediniz açmadınız. niye herkesi kandırıyorsunuz.

naciye dedi ki...

sizz ne biçisite sahibisiniz açıcaz açıcaz diyip milletle dalgamı geçiyosunuzzz yaaa alla alla sizi şikayet edicez milletin siz böle sinir küpüne sokun bakalım millet notlara bile bakamıyorrrrrrrrrrrrrr yaaaaaaaaaaaaaaaa alla alla töbe töbeee

diğdem dedi ki...

nasıl bir iş bu adam akıllı acın su siteyi

aşk&rap dedi ki...

11 haziranda açılacaktı ama açılmadı bu arada benimle tanışmak isteyen msnm:
merkezi.rap@konya.cc
merkezi.rap@hotmail.com